#

Čas lanýžů je tady

Milí hosté

Lanýže jsou zpět – a s nimi i naše nové menu v Portfoliu.
Vzpomínáte na loňskou zásilku od Petra Synka z Laniche – vášnivého lovce lanýžů, který nám každoročně přiváží to nejlepší ze světové nabídky? I letos dorazily lanýže v plné síle a my je s radostí přinášíme na váš talíř.

Přijměte naše pozvání a objevte degustační menu inspirované touto výjimečnou surovinou a její jedinečnou chutí. Začínáme již 27. října 2025. Těšíme se na vaši návštěvu.

Aleš Pátek, šéfkuchař

Aleš Pátek,
šéfkuchař

Svůj první dotek s kuchyní vyzkoušel na rekreační chatě v horách, která odstartovala sjezdovku dalších skvělých kariérních můstků – např. v restauraci Circle Line pod taktovkou francouzského učitele Jacques Auffraise, nebo šéfkuchařů Carlo Bernardini, Petra Bureše, Nicolas Sale, Gilad Peled. Nemá strach experimentovat. Hotové umění, které dokáže vytvořit na talíři, si proto nesmíte nechat ujít.



MENU

 

Křepelčí vajíčko, brioška s lanýžovým máslem


Tatarák z telecí svíčkové s černým lanýžem, kampotský pepř
A: Gavi di Gavi La Meirana 2023, Broglia
B: Villa Bucci Riserva 2020, Bucci

435 Kč

Lanýžové tajariny, žloutek
A: Chardonnay Bastia 2021, Conterno Fantino
B: Chardonnay Castel Ringberg Riserva 2020, Elena Walch

295 Kč


Atlantická treska, zadělávaná podzimní zelenina,
lanýžová emulze
A: Grüner Veltliner Terrassen 2023, Bründlmayer
B: Grüner Veltliner Kirchweg, Smaragd 2021, Franz Hirtzberger

695 Kč


Tažené hovězí žebro, bramborová kaše, glazovaná mrkev,
omáčka s lanýži a kachními foie gras
A: Barbaresco Gaiun Martinenga 2013, Marchesi di Gresy
B: Barolo Colonnello 2011, Aldo Conterno

865 Kč


Čokoláda Michel Cluizel s mořskou solí, zmrzlina
z piemontských lískových oříšků
A: Valpolicella Recioto L’eremita 2018, Ca’Rugate
B: Valpolicella Recioto L’eremita 2018, Ca’Rugate

255 Kč

 

 

Cena za menu: 2 290 Kč
 

Vinné párová A: 1 490 Kč
Vinné párování B: 2 990 Kč

 

Bílý lanýž 1 gram: 250 Kč
Černý lanýž 1 gram: 90 Kč 

Když lanýže přivezl Petr Synek...


Pamatujete na loňské lanýžové menu? Pokud jste ho nestihli, letos máte druhou šanci – tentokrát pod taktovkou šéfkuchaře Aleše, který pro vás připraví nové kulinářské zážitky inspirované chutí a vůní lanýžů.

0