Přijďte ochutnat Burgundsko v Portfoliu

Přijďte ochutnat Burgundsko v Portfoliu

od 15. září 2025

Milí hosté

Od pondělí 15. září 2025 pro vás máme v restauraci připravenou novinku. K našemu klasickému menu si budete moci vychutnat také speciální degustaci s vybranými burgundskými víny, která jsme pečlivě sladili s jednotlivými chody.
O vaše chuťové pohárky se postará náš šéfkuchař Aleš Pátek, který menu sestavil tak, abyste si užili harmonii chutí i vín.

Aleš Pátek, šéfkuchař

Aleš Pátek,
šéfkuchař

Svůj první dotek s kuchyní vyzkoušel na rekreační chatě v horách, která odstartovala sjezdovku dalších skvělých kariérních můstků – např. v restauraci Circle Line pod taktovkou francouzského učitele Jacques Auffraise, nebo šéfkuchařů Carlo Bernardini, Petra Bureše, Nicolas Sale, Gilad Peled. Nemá strach experimentovat. Hotové umění, které dokáže vytvořit na talíři, si proto nesmíte nechat ujít.



MENU

 

Amuse bouche


Račí salát se zeleným jablkem
Chablis „Saint Pierre“ 2023, La Domaine d´Henri


Atlantická treska, zauzené vepřové koleno, mrkev, brambory, omáčka s bílým vínem
Pernard-Vergelesses 1er Cru Sous Frétilles 2019, Olivier Leflaive


Hovězí po burgundsku
Auxey-Duresses 1er Cru 2019, Comte Armand


Výběr farmářských sýrů
Bourgogne Cuvée Margot 2022, Olivier Leflaive

 

Degustační menu

5 chodů: 1 990 Kč

 

Budeme moc rádi, když si přijdete užít toto jedinečné propojení kuchyně a vína v přátelské atmosféře našeho Portfolia.
Těšíme se na vaši návštěvu.

Náš výběr vín

Naše nové burgundské menu jsme postavili na vínech tří výjimečných vinařství, která patří mezi nejuznávanější v regionu.

Z Domaine d’Henri ochutnáte elegantní Chablis s typickou mineralitou a svěžestí, která skvěle doplňuje mořské plody i lehčí předkrmy. Olivier Leflaive, jeden z nejvýraznějších producentů Côte de Beaune, přináší do našeho menu špičková vína z apelací Pernand-Vergelesses a Bourgogne – jejich komplexnost a noblesa vyniknou v kombinaci s rybami a sýry. A z Comte Armand pochází charakteristické Auxey-Duresses 1er Cru, které se skvěle snoubí s robustnějšími pokrmy, jako je naše hovězí po burgundsku.

0